1665601109126 1665601109107 1665601109055 1665601109040 1665601109026

Dana 26.09.2022. održali smo sastanka sa roditeljima na kojem su imali mogućnost saznati što naša Udruga radi za lokalnu zajednicu i šire. Na zanimljiv i edukativan način pojedinačno smo im  opisali  naše usluge, a na samom kraju imali su mogućnost vidjeti kako njihova djeca uživaju na terapijama. Između ostalog prezentirane su im likovne i dramske radionice koje se odvijaju u sklopu  projekta ”Zajedno je lakše” pod vodstvom Marina Bakarića likovnog pedagoga i Matilde Marković, učitelj savjetnik, univ. spec. dramske pedagogije.

Likovne radionice su mjesto  gdje djeca uče i razvijaju likovne sposobnosti kroz crtanje, slikanje ili modeliranje. Cilj likovnih radionica je razviti kreativnost, proširiti razmišljanja, poboljšati motoriku, ali i izraziti svoje osjećaje jer poznato je kako kroz umjetnost možemo mnogo toga saznati o osobi.

Likovne radionice, privatna arhiva

S druge strane djeca kroz dramske radionice odnosno dramske Zvončiće potiče se na aktivno sudjelovanje u dramskim  igrama i zadatcima koje je individualno i skupni rad, razvijaju maštu i kreativnosti, uče i razvijaju  samokontrolu,  govorno – jezične i izražajne vještine.  Osim važnih vještina koje se razvijaju kroz dramske radionice djeca uče slušati jedni druge i surađivati, cijeniti sebe i druge. Preuzimanjem uloga djeca se stavljaju u različite životne situacije s kojima se uče nositi, te se otvaraju jer im uloga daje zaštitu, socijaliziraju se i ostvaruju međusobnu komunikaciju.

Dramske radionice, privatna arhiva