Udruga Zvončići je nevladina, nestranačka, neprofitna i socijalno-humanitarna
organizacija koja je osnovana sa ciljem promicanja procesa integracije u društvenu
zajednicu, razvitka i unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju,
roditelja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Udruga Zvončići danas je ugostila službenike PU Karlovačke, voditelja poslova prometne policije Dražena Lipošćaka i policijsku službenicu za poslove prometne policije Tanju Petrić koji su ovog puta bili u malo drugačijoj, mirnijoj akciji.

Policijski službenici spojili su obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, te djeci najiščekivanijeg dana na početku prosinca, blagdan Svetog Nikole.

Ovogodišnji glasnici Svetog Nikole darivali su djecu – korisnike Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići prigodnim darovima, među kojima se našla i edukativna igra naziva „Sigurnost ili svijet prometnih znakova“.

Navedena obrazovna društvena igra djeci omogućuje da na zabavan način nauče prometne znakove te koje obavijesti i ograničenja se određuju za pješake i vozače. Tijekom igre odgovaraju na pitanja različitih nivoa i mogu kao pješaci dobiti znanja i vještine o tome kako reagirati u nekim realnim situacijama.

Kroz igru i zabavu djeca se tako uče poštivanju prometnih propisa i ostalih sudionika u prometu.

Osim darivanja i neformalnog druženja s djecom i zaposlenicima Udruge, policijski službenici imali su priliku i indirektno sudjelovati u terapijama koje pospješuju svakodnevne živote malih korinika Udruge, a pri tom imali su priliku i naučiti nova znanja iz područja senzorne integracije, radne terapije, neurofeedback treninga, individualno socijalno pedagoškog rada te logopedije.

Osim navedenog, i sami su se uključivali u prenošenje informacija o prometnim pravilima, a sve s ciljem preventivnog djelovanja kroz igru i zabavu.

Skip to content