Udruga Zvončići je nevladina, nestranačka, neprofitna i socijalno-humanitarna
organizacija koja je osnovana sa ciljem promicanja procesa integracije u društvenu
zajednicu, razvitka i unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju,
roditelja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Vizualna percepcija služi za razumijevanje, analiziranje i interpretaciju okoline i od velike je važnosti za učenje čitanja, računanja i drugih vještina koje su potrebne za uspjeh u školi.
Jedan od najjednostavnijih zadataka za razvoj vizualne percepcije je uočavanje sličnog, istog i različitog, te uočavanje razlika.
Vizualna percepcija kod djece podrazumijeva: dobru koordinaciju oko-ruka, prepoznavanje i razlikovanje oblika, tečno praćenje zadanih uzoraka i linija, prepoznavanje položaja i oblika objekta u prostoru, razlikovanje likova od pozadine, sposobnost primjećivanja i uspoređivanja značajki jednog predmeta sa drugim ovisno o tome da li su predmeti slični ili različiti, prepoznavanja predmeta neovisno o njegovom položaju, prepoznavanja predmeta na djelomičnoj slici.
I vizualna percepcija i koncentracija veoma su važne sa svladavanje gradiva i praćenje nastave, no kod neke djece su slabije razvijene. Ali, kao i sve druge vještine, i vizualna percepcija i koncentracija se mogu poboljšati vježbom.

A ovako mi to radimo!

https://fb.watch/9MxJCQBo3l/

Skip to content