cropped-naslovna-2-1024x134fsdg

Udruga Zvončići je nevladina, nestranačka, neprofitna i socijalno-humanitarna
organizacija koja je osnovana sa ciljem promicanja procesa integracije u društvenu
zajednicu, razvitka i unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju,
roditelja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Iz generacije u generaciju se popularne igračke mijenjaju, no samo je jedna ona vječna kojom se vrlo rado igraju i maleni i veliki. Pogađate koja: Pa LEGO kockice!
Osim što su ove kockice zabavne i vjerojatno najpopularnije igračke na svijetu, jeste li ikada razmišljali o tome da one mogu biti i edukativne? U nastavku donosimo top razloga zašto su legači igračka broj za sve klince svijeta!

LEGO razvija motoričke vještine

Kockica po kockicu. Veća na manju. Ili manja na veću?I dok tako djeca razmišljaju i kombiniraju, ona razvijaju motoričke vještine. Slaganje kockica zahtijeva različitu jačinu pritiska za slaganje, pa igranje kockicama zapravo postaje odlična vježba kojom mali prstići uče kontrolirati pritisak kojeg primjenjuju tijekom pisanja rukom

LEGO potiče kreativnost

Kako to mislimo? Pa klinci moraju razmišljati o svemu! Kako će povezati jedan oblik s drugim, koje će boje biti sljedeća kockica, a veličine? Manja, veća, jednaka? Postoji mnogo kombinacija. U takvim situacijama nema točnog i krivog, pa djeca mogu istražiti svoju kreativnost bez straha od neuspjeha.

LEGO kockice razvijaju sposobnost rješavanja problema

Čar slaganja LEGO kockica je u stvaranju simetrije, ravnoteže, u spajanju savršenih oblika i veličina. Djeca tako kroz igru istražuju sve ove čari te ujedno uče rješavati problem, kako se usredotočiti i kako obratiti pažnju na detalje.

LEGO kokice razvijaju matematičko razmišljanje

Ne znamo jeste li primijetili, no tijekom slaganja kockica, djeca uče razlomke. Ne vjerujete? Pa samo zamislite koje su moždane vijuge potrebne da mališani shvate koliko manjih kockica stane na veću kockicu ili kako na veću kockicu uklopiti tri preostale kockice različitih veličina.Uf… morate biti pravi taktičar i matematičar!

LEGO kockice razvijaju upornost

Dijete slaže kulu i kada pomislimo da je kraj…pafff! U tom slučaju on može birati između dva izbora. Ili će odustati ili će skupiti snagu i volju te ustrajati sve do kad ne sagradi svoju viziju kule. LEGO kockice potiču djecu da idu dalje, da uzmu dodatno vrijeme i da ustraju u vlastitom naumu. Kako se s vremenom poboljšavaju motoričke sposobnosti, djeca mogu stvoriti kompleksniju konstrukciju i raditi na složenijim projektima.

https://fb.watch/3vGB3T_4d3/

Skip to content