Međunarodni dan svjesnosti o autizmu
www-karlovacki-tjednik.hr
Uoči 2. travnja, Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu u prostorijama Gradske četvrti Švarča, prof.dr.sc. Jasmine Frey Škrinjar održala je predavanje o integraciji djece s teškoćama u razvoju u redovni obrazovni sustav
24 autistične djece u županiji
http://www.radio-mreznica.hr
Karlovac - Broj oboljelih od autizma u Hrvatskoj, a i Karlovačkoj županiji u posljednje četiri godine se utrostručio. Čulo se to danas na karlovačkom obilježavanju 2. travnja - Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

O uključivanju djece s autizmom
www.hrk.hr
Autizam nije bolest, nego stanje koje traje doživotno. To je razvojni poremećaj koji se iskazuje u komunikaciji, socijalizaciji i ponašanju.

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu
http://www.trend.com.hr
KARLOVAC - Gostujući danas u Karlovcu profesorica na Edukacijsko - rehabilitacijskom fakultetu Jasmina Frey Škrinjar kazala je kako autizam nije bolest, nego stanje koje traje doživotno. To je razvojni poremećaj koji se iskazuje u komunikaciji, socijalizaciji i ponašanju.
Najava Radio Karlovca:

„Integracija djece s teškoćama u razvoju u redovni obrazovni sustav“, naziv je javne tribine koju u utorak organizira Udruga „Zvončići“. Predavanje će održati prof. Jasmina Frey Škrinjar, a namijenjeno je odgajateljima, učiteljima, rehabilitatorima, logopedima, socijalnim pedagozima, asistentima te roditeljima i svima koji se susreću s djecom s teškoćama u razvoju. Okrugli stol će se održati u prostorima Gradske četvrti Švarča, s početkom u 10 sati. U utorak će se obilježiti i Dan svjesnosti o autizmu te će tom prigodom u 11 sati dijete s autizmom i gradonačelnik Damir Jelić pustiti balone.

Otvorenje kabineta za senzornu integraciju
http://www.kazup.hr
Udruga za djecu s teškoćama u razvoju „Zvončići“ u utorak je, 25. ožujka, organizirala otvorenje prvog kabineta za terapiju senzorne integracije s educiranim SIAT terapeutom u Karlovačkoj županiji.

Dobra vijest iz Karlovca: Udruga za djecu s teškoćama u razvoju dobila 'senzorni kabinet'
http://www.in-portal.hr
"Sada je u rad senzornog kabineta uključeno 40-oro djece, a budući da je znatno više djece kojoj je potrebna ta terapija, planira se uz postojeću terapetkinju angažirati još troje i raditi u dvije smjene", kazala je predsjednica udruge 'Zvončići' Snježana Čop

Pomoć djeci s poteškoćama u razvoju: U Karlovcu otvoren kabinet za senzornu integraciju
http://regija.hr
Udruga za djecu s teškoćama u razvoju “Zvončići” danas je organizirala otvorenje prvog kabineta za terapiju senzorne integracije s educiranim SIAT terapeutom u Karlovačkoj županiji.

U Karlovcu u Udruzi za djecu s teškoćama u razvoju otvoren ˝senzorni kabinet˝
http://www.index.hr
U KARLOVCU je danas u prostorijama Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići otvoren senzorni kabinet u kojemu se s djecom s teškoćama u razvoju radi na usklađivanju percepcije, motorike i govora.

“Zvončići” zvone za zajednicu
http://www.karlovacki-tjednik.hr
O potrebi za ovim kabinetom najbolje govori podatak da na području naše županije ima 728 djece s teškoćama u razvoju, a svega 10% ih je uključeno u tretmane. Sredstva za uređenje i opremanje kabineta osigurana su donacijama, a riječ je o 380 tisuća kuna. Svaki roditelj čijem je dijetetu potreban ovaj vid terapija može se javiti u Udrugu “Zvončić” i za njeg aće biti proinađen termin.

Službeno otvoren kabinet za senzornu integraciju
http://www.trend.com.hr
KARLOVAC - Prvi kabinet za provođenje terapije senzorne integracije u Karlovačkoj županiji danas je i službeno otvorio svoja vrata. Kabinet vrijedan ukupno 380 tisuća kuna, za čije je uređenje novac prikupljen humanitarnim akcijama, nalazi se u prostorijama karlovačke Udruge Zvončići na Švarči, a pružat će usluge rehabilitacije senzorne integracije po europskim standardima svoj djeci kojoj je to potrebno.

Otvoren Senzorni kabinet
http://www.hrk.hr
Udruga za djecu s teškoćama u razvoju „Zvončići“ danas je otvorila prvi kabinet za terapiju senzorne integracije s educiranim SIAT terapeutom u Karlovačkoj županiji. Predsjednica Udruge Snježana Čop istaknula je kako trenutno ima 728 djece s teškoćama u razvoju, a u Senzorni kabinet je uključeno njih 40, od 2 do 11 godina.

Nakon tretmana, Sara napreduje i bolje priča
http://www.radio-mreznica.hr
Karlovac - Prvi kabinet za terapiju senzorne integracije vrijedan 380 tisuća kuna otvoren je danas u Karlovcu, u prostorijama udruge "Zvončići" na Švarči.

Zvončići otvaraju prvi kabinet za senzornu integraciju u Karlovcu
http://www.trend.com.hr
KARLOVAC - Udruga za djecu s poteškoćama u razvoju Zvončići sutra će svečano otvoriti prvi kabinet za senzornu integraciju u Karlovačkoj županiji. Kabinet se nalazi u prostorijama Gradske četvrti Švarča, a Zvončići ovim otvorenjem postaju prva udruga u županiji koja je započela ovaj proces u skladu s EU standardima.


Radionice i predavanja o autizmu
http://www.trend.com.hr
KARLOVAC -Karlovačka Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići uključila se u provedbu projekta „Ti, ja i mi gradimo prijateljstvo: Edukacija mladih o osobama s poremećajem iz autističnog spektra“. Nositelj projekta je Udruga za autizam Zagreb, a u okviru njega održavaju se radionice o autizmu u Osnovnoj školi Grabrik te Prirodoslovnoj školi.

Novi projekt Udruge Zvončići
http://www.hrk.hr
Udruga Zvončići uključila se u provedbu projekta „Ti, ja i mi gradimo prijateljstvo: Edukacija mladih o osobama s poremećajem iz autističnog spektra“.
Sutra radionice o autizmu
www.radio-mreznica.hr
Udruga Zvončići uključila se u provedbu projekta „Ti, ja i mi gradimo prijateljstvo: Edukacija mladih o osobama s poremećajem iz autističnog spektra“.

Prvi neurofeedback u ožujku stiže u Udrugu "Zvončići"
http://www.trend.com.hr
KARLOVAC - Humanitarna akcija koju je pokrenula Udruga za djecu s teškoćama u razvoju “Zvončići”, a kako bi prikupili sredstva za kupnju medicinskog aparata neurofeedback, konačno je okončana. Prikupljeno je 54 tisuće kuna.
Zvončići prikupili novac za medicinski aparat neurofeedback – stiže u ožujku
http://kaportal.hr/
Svoju humanitarnu akciju uspješno je završila i udruga Zvončići koja je prikupila sredstva za kupnju medicinskog aparata neurofeedbacka.

Neurofeedback stiže u ožujku
http://www.radio-mreznica.hr
Karlovac - Udruga Zvončići uspjela je doći do cilja i svojom humanitarnom akcijom prikupiti dovoljno sredstava za kupnju prvog neurofeedbacka.

 

 

Udruga za djecu s teškoćama u razvoju "Zvončić" iz Karlovca organizator je današnjeg (utorak, 2. travnja) obilježavanja Dana svjesnosti o autizmu, koji je u Karlovcu i Karlovačkoj županiji obilježen prigodnim programom ispred Gradskog kazališta Zorin dom. Na ovom simboličnom obilježavanju Dana autizma, kojim se nastoji senzibilizirati javnost za potrebe autističnih osoba, uz predstavnike Udruge i Grada Karlovca, nazočio je i župan Ivan Vučić, sa suradnicima.
opširnije...

 

  

 

 

Kao i svake godine gradonačelnici gradova u kojima djeluju udruge za autizam simbolično su pustiti u podne balone koji simboliziraju djecu i odrasle osobe s autizmom s nadom u njihovu bolju budućnost, a povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Tako su učinili i gradonačelnik Jelić i župan Vučić u suradnji s karlovačkom Udrugom za djecu s teškoćama u razvoju - Zvončići.
opširnije...

 

  

 

 

Simboličnim puštanjem plavih balona i u Karlovcu je obilježen Svjetski dan svjesnosti u autizmu. Ispred Kazališne kavane Zorin doma gradonačelnik Damir Jelić i župan Ivan Vučić uz potporu lokalnoj udruzi Zvončići tako su poslali poruku o važnosti ranog prepoznavanja autizma, te uključivanje autističnih osoba u sve segmente života.
opširnije...

 

  

 

Organizacija žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Karlovačke županije danas je na gradskoj tržnici prodavala ručno izrađene uskršnje aranžmane, a prihod od prodaje bit će uplaćen na račun Udruge za djecu s teškoćama u razvoju „Zvončići“.

opširnije...

 

  

 

 

Čelnici političkih stranaka iskoristile su Veliki petak kako bi se družili s građanima, te im podijelili uskrsne pisanice i uputili čestitku u povodu Uskrsa.
opširnije...

 

  

 

 

HSS-ovo “Hrvatsko srce” prodajom uskršnjih aranžmana pomaže Udrugu “Zvončići”
opširnije...

 

  

 

 

Žene HSS-a „Hrvatsko srce“ organiziraju humanitarnu prodaju uskrsnih aranžmana
opširnije...

 

  

 

 

Udruga Zvončići i ove godine tjedan prije Uskrsa prodaje rukotvorine Uskrsnih motiva u Supernovoj u svrhu prikupnljanja sredstava za uređenje senzornog kabineta.

opširnije...

  

 

 

Kolaković s predstavnicima Udruge Zvončići
opširnije...

 

  

 

 

91,710 kuna skupljena za senzorni kabinet


opširnije... 

 

Udruga “Zvončići”: Prikupljeno više od 90.000 kuna za senzorni kabinet

opširnije...Karlovac - Prodajom knjiga i stolnih i drugih svjetiljki Udruga "Zvončić" - za djecu s teškoćama u razvoju, nastavlja akciju "Pomognimo djeci kako bi dobili sobu za senzornu integraciju" i to u Mjesecu knjige do 15. studenog.
opširnije... 

Udruga Zvončić poziva građane da se uključe u humanitarnu akciju “Pomognimo djeci kako bi dobila sobu za senzornu integraciju”, u sklopu koje nastoje prikupiti 150 tisuća kuna koliko je najmanje potrebno za opremanje sobe za senzornu integraciju, a koja je vrlo značajan dio rehabilitacije za djecu s teškoćama u razvoju.
opširnije...

 

 

 

Udruga za djecu s poteškoćama u razvoju Zvončići nastavlja s humanitarnom akcijom „Pomognimo djeci kako bi dobila sobu za senzornu integraciju“. Naime, nakon prigodnih, uglavnom, blagdanskih akcija, jednu novu provest će tijekom Mjeseca knjige, od 15. listopada do 15. studenog. Aktivisti udruge u tom će periodu prodavati knjige na štandu ispred Kauflanda, a sve zainteresirane mole da svoje knjige, slikovnice i ostalo mogu donijeti u Gradsku knjižnicu ili na štand u vrijeme prodaje.
opširnije...


 

 

Udruga Zvončići-za djecu s teškoćama u razvoju nastavlja s akcijom "Pomognimo djeci kako bi dobila sobu za senzornu integraciju",u sklopu koje nastoji prikupiti 150 tisuća kuna koliko im je najmanje potrebno za opremanje sobe za senzornu integraciju,koja je vrlo značajan dio rehabilitacije za djecu s teškoćama u razvoju.
opširnije...

 

 Sav teret na Udrugama

Iako se svi zaklinju u integraciju mladih osoba s teškoćama u razvoju i invalidnih osoba u redovni obrazovni sustav, to ipak najviše ovisi o inicijativama i zalaganju udruga, koje to najčešće rade besplatno. Na području Karlovačke županije angažiran je 31 asistent u nastavi i vrtićima upravo zahvaljujući zalaganju Saveza udruga osoba s invaliditetom i triju udruga članica tog Saveza.
opširnije... 

Udruga Zvončići je nevladina, nestranačka,  neprofitna socijalno-humanitarna organizacija kojoj je cilj i svrha osnivanja unapređivanje medicinske i socijalne zaštite, obrazovanje, procesi integracije u zajednicu i zapošljavanje osoba s autizmom, ostalim poremećajima autističnog spektra kao i drugim razvojnim teškoćama djece grada Karlovca i Karlovačke županije.
opširnije...
 

 

 

Normalan život: Školovanje djece s teškoćama, 5.5.2012.

 

 

 

 

 

 

Normalan život: Autizam (nastavak teme), 28.4.2012.

 

 

 

 

 

 

Normalan život: Autizam, 21.4.2012.

 

 

 

 

 

Plavi baloni za Svjetski dan svjesnosti o autizmu
opširnije..

 

 


 

 

U Karlovcu je drugu godinu za redom obilježio Dan osviještenosti o autizmu, 2. travnja. I ove godine organizator je bila Udruga za djecu sa autizmom “Zvončić”. U programu su sudjelovali Centar za rehabilitaciju Ozalj, djeca iz karlovačkih vrtića, Promenada klub te Taekwondo klub „Banija“ i Gradska knjižnica. Predstavnica grada i predsjednica Saveza Udruga invalida Karlovačke županije, Blaženka Presečan, uz asistenciju
opširnije..
 

 

Udruga „Zvončići“ koja brine o 27-ero djece s autizmom, prodaje cijeli ovaj tjedan kod Kauflanda pisanice i ostale uskršnje ukrase te na taj način prikuplja potrebitih 150 tisuća kuna za opremanje „sobe za senzornu integraciju“.
opširnije...

 

 

 


Udruga "Zvončići" koja u Karlovačkoj županiji brine od 27 djece s autizmom započela je i sve do Uskrsa će na svom štandu ispred Kauflanda prodavati pisanice te prigodne ukrase.
opširnije... 


 

 

Mještani Gradca u akciji udruge "Zvončići"
opširnije... 

 

 

Obrtnici i dalje prkose krizi, skupili pomoć udruzi Zvončići

Ček na 6000 kuna predsjednici Snježani Čop predali su Dragutin Ranogajec i Davor Vinski, predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca

opširnije...


 

 

Udruga Zvončići organizira humanitarnu akciju – u subotu prodaja pisanica na tržnici
opširnije...

 

 


 

Humanitarnom akcijom Udruga ''Zvončić'' prikuplja sredstva za sobu za senzornu integraciju
opširnije...

 

 


 

 

 

Udruga Zvončići organizira humanitarnu radionicu u Gradskoj knjižnici
opširnije...
 

 

Udruga Zvončići, Udruga za Down sindrom Karlovačke županije i Centar
za rehabilitaciju Ozalj uz pomoć donacija su uspjeli nabaviti logopedski
uređaj za procesuiranje slušanja. Uređaj vrijedan oko 16 tisuća kuna
udruge su nabavile uz pomoć desetak sponzora, a koliko će uređaj
pomoći u svakodnevnom radu logopeda s osobama s posebnim
potrebama pojasnila je ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ozalj Dijana
Borović Galović.
opširnije...


 

 

Dosadašnja dobra poslovna suradnja Udruge za djecu s poteškoćama
u razvoju ”Zvončići”, Udruge za down sindrom Karlovačke županije i
Centra za rehabilitaciju Ozalj rezultirala je kupnjom novog logopedskog
seta vrijednog oko 16 tisuća kuna.
opširnije...


 

U prostorijama Centra za rehabilitaciju Ozalj u Karlovcu u ulici Vladimira
Nazora danas je prezentiran novokupljeni logopedski set, najkvalitetniji
u Karlovačkoj županiji. Vrijednost seta je 16 tisuća kuna, kupljen je
donatorskom akcijom, a u tome su kao organizatori i donatori uz Centar sudjelovali i Udruga „Zvončići“, te Udruga za down sindrom Karlovačke
županije.
opširnije.
.


 

 

 

 

Članak iz Jutarnjeg lista


jghjg hzr
gdthjgkj ghj

 

 

Prilog o autizmu u emisiji 8. katBožićni sajam

opširnije...

 


 

Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, sa partnerima, organizator je IV Konferencije pružatelja usluga za osobe s invaliditetom
u Karlovačkoj županiji, koja je, u prigodi 3. prosinca, Međunarodnog
dana osoba s invaliditetom, u petak 2. prosinca 2011. održana u
kongresnoj dvorani restorana Kristal u Karlovcu. Središnja je tema
Konferencije pravo na obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, sa
posebnim osvrtom na ulogu asistenta u nastavi / predškolskom odgoju.
opširnije...


 


-13. prosinca 2011. gostovali na Radio Jaski, u emisiji Naše zdravlje


 

- 29. studenog 2011. gostovali na TV 4 rijeke 29. studenoga 2012.g 
u emisiji Kroz naš grad - Korzo


 


 

U Karlovcu se danas održava 4. konferencija pružatelja usluga osobama
s invaliditetom u Karlovačkoj županiji. Organizator tog cjelodnevnog
skupa u kongresnom centru „Bakin“ je Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Ozalj i Obiteljskim centrom Karlovačke županije. Tema skupa je „Asistenti u predškolskom
odgoju i nastavi“.
opširnije...

 

 

- 26. studenog 2011. konferencija AUTIZAM prepoznati, razumjeti, djelovati

 

 


Prva konferencija o autizmu u Karlovcu je okupila velik broj zainteresiranih
i to ne samo roditelja koji su pristigli čak i iz Dubrovnika, Siska, Jaske...
U velikoj predavaoni Veleučilišta u Meštrovićevoj konferenciju prate i
karlovački liječnici, pedijatri i opće medicine, predstavnici osnovnih škola,
vrtića te rehabilitacijskog centra Ozalj.
O autizmu – razvojnom poremećaju, premalo se zna, zato je interes
ovako velik, kazala je predsjednica udruge Zvončići Snježana Čop.
opširnije... 

 

Konferencija o autizmu, koja se sutra trebala održati u Ilirskoj dvorani,
bit će održana na karlovačkom Veleučilištu. Do promjene lokacije došlo
je zbog velikog interesa sudionika koji će od 9 sati o tome kako prepoznati, razumjeti i djelovati kod autizma slušati u prostorijama Veleučilišta u
Meštrovićevoj ulici 10.
opširnije... 

Udruga za djecu s poteškoćama u razvoju ”Zvončići” koja aktivno djeluje
nepunih godinu dana, najavila je prvu konferenciju pod nazivom ”Autizam – prepoznati, razumjeti, djelovati” koja će se u prostorijama Gradske
knjižnice Ivan Goran Kovačić održati 26. studenog od 9 sati.
opširnije...

 


Udruga za djecu s poteškoćama u razvoju „Zvončići“ u nepunih godinu
dana djelovanja uspjela je realizirati niz projekata, a sve kako bi autističnoj
djeci olakšali život. Prvi put u Karlovcu obilježen je Dan svjesnosti o
autizmu što je uvelike senzibiliziralo javnost o kompleksnosti autizma.
Autističnoj djeci važan je kontinuitet stoga su ovo ljeto organizirali ljetnu
dječju radionicu s terapeutom, defektologom, logopedom u razdoblju od
20. lipnja do 31. kolovoza u „Zorin domu“.
opširnije.


 

 

 

Dan autizma na teletextu

 

 


http://www.taekwondobanija.hr/slikes160.htm 

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježen je pod motom „Autizam
govori- čujete li?“. Članovi Udruge za djecu s poteškoćama u razvoju
„Zvončići“ već od 9 sati Karlovčanima su se predstavili ispred Gradskog
kazališta „Zorin dom“ i ukazali na probleme s kojima se svakodnevno
susreću u odgoju djece s autizmom, kao i na birokratske prepreke na
koje nailaze u ostvarivanju svojih prava.
opširnije...
Predstava, pjesma, recitacije i stotinu balona sve je to samo dio programa
koji će se danas održati pred Zorin domom kako bi se obilježio Svjetski dan svjesnosti o autizmu.
Program u Karlovcu organiziar Udruga za djecu s poteškoćama u razvoju 'Zvončići', a u njemu sudjeluju djeca Centra za odgoj i obrazovanje Banija
i Dječjih vrtića Karlovac.
opširnije...


 


Svjetski dan svjesnosti o autizmu ovog će petka prvi put biti obilježen
u Karlovcu. Inače, Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se
2. travnja. Kako bi ukazali na niz problema koje za sobom povlači autizam
Udruga za djecu s poteškoćama u razvoju Zvončići pokrenula je obilježavanje ovog datuma i u našem gradu.
opširnije...

 Nakon što u petak opet otvori svoja vrata građanima, Stari grad Dubovac
će u večernjim satima biti obasjan plavom bojom. Razlog nije početak
sezone već obilježavanje Dana svjesnosti o autizmu.
To je samo dio aktivnosti kojima će se Karlovac, po prvi put, priključiti obilježavanju ovog svjetskog dana.
opširnije...

 

 

Svjetski dan svjesnosti o autizmu ovog petka će prvi puta biti obilježen
u Karlovcu. Ovim danom, koji se u svijetu obilježava 2. travnja, Ujedinjeni
narodi žele pridonijeti boljem razumijevanju ovoga složenog poremećaja
koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine i uglavnom traje
do kraja života.
opširnije...

 

 - 30. ožujka 2011.g. press konferencija za najavu obilježavanja
Svjetskog dana svjesnosti o autizmu
- 01. veljače 2011.g. gostovali na radio Slunju, u emisiji Naša djeca


 

 

 

Udruga za djecu s poteškoćama u razvoju Zvončići nova je karlovačka
udruga koja ovog tjedna počinje s radom. Cilj udruge je pomoć roditeljima
i djeci s poteškoćama u razvoju kao što su autizam, pervazivni razvojni poremećaj, Aspergerov sindrom, Rettov sindrom, te bilo kojih drugih
poteškoća u razvoju.
opširnije...