Udruga Zvončići je nevladina, nestranačka, neprofitna i socijalno-humanitarna
organizacija koja je osnovana sa ciljem promicanja procesa integracije u društvenu
zajednicu, razvitka i unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju,
roditelja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Jeste li kada čuli izreku „Jutro je pametnije od večeri“? Jeste li se ikad zapitali zašto kada ste bolesni ili kad Vas nešto boli puno spavate? Primjetit ćete i na sebi kako se u 99% slučajeva kada se kvalitetno naspavate, osjećate se bolje i emocionalno i fizički, kako Vam je lakše donijeti neku važnu odluku. Postoji jednostavno objašnjenje kroz funkcije moždanih valova.

Moždani val „delta“ javlja se u dubokoj REM fazi sna. 😴😴
To su valovi koji se razvijaju i koji su dominantni u funkcioniranju mozga. Obzirom da su prvi i iskonski moždani valovi, smatraju se i ranim sustavom upozorenja na opasnost. 🚫 Omogućuje nam informacije koje nisu na svjesnoj razini. Obzirom na to, delta valovi mogu služiti i u previše pobuđenom stanju u vidu pretjeranog opreza i nastojanja držanja emocionalnog okruženja pod kontrolom.

Delta valovi dom su našim intuicijama, empatiji i instinktivnim ponašanjima. Nazvani su i „orijentacijskim odgovorom“ jer nas orijentiraju u vremenu i prostoru. 👈👉👆👇👌

„Delta“ je odgovorna za otpuštanje hormona rasta, koji ima mnoge funkcije. Zbog njega rastemo, ali ima mnoge dobrobiti koje ne znamo. Na primjer, hormon rasta potiče regeneraciju organizma i poboljšava proces zacjeljivanja. Zbog toga nam se mnogo spava kada smo bolesni ili kada nas nešto boli. 🤗➡️☺️🥰

Sljedeći put krećemo na razvojno drugi moždani val thetu koji se trenira i kako bi se smanjio, ali i kako bi se povećao. To nam samo govori koliko je ovaj val zanimljiv.

Stay tuned!

Možda je strip koji prikazuje 3 ljudi i tekst
Skip to content