Što je dispraksija?

No Comments on Što je dispraksija?

📌 motoričkim učenjem
📌 novim zadacima
📌 generalizacijom

Ovo je jedna od aktivnosti za poticanje razvoja orofacijalne praksije.
Sve što vam je potrebno:
📌 Boca
📌 Vata
📌 Slamka

Uživajte‼️

Što je dispraksija❓Dispraksija je nezrelost u organiziranju pokreta. Djeca sa dispraksijom imaju poteškoće sa:📌 motoričkim učenjem 📌 novim zadacima📌 generalizacijomDijete s dispraksijom će teško dolaziti do ideja, teže će planirati i organizirati se što učiniti i kako učiniti. Postoji nekoliko tipova dispraksije, a mi ćemo danas govoriti o oralnoj dispraksiji.Dijete čije senzorne teškoće pogađaju usta, jedenje i govor mogu predstavljati mnogo napora. Slaba senzorna integracija može rezultirati abnormalnim mišićnim tonusom i problemima taktilne obrambenosti. Moguće je da dijete ima nizak tonus mišića usta, što rezultira slabošću vilice, obraza, jezika i usana. Također je moguće da su usta otvorena i da je prisutno slinjenje i teškoće izgovora određenih glasova.Ovo je jedna od aktivnosti za poticanje razvoja orofacijalne praksije. Sve što vam je potrebno:📌 Boca📌 Vata📌 SlamkaUživajte‼️Nada Jelača Šimunić, bacc.occup.therap., SIAT®️

Posted by Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići on Wednesday, April 15, 2020