cropped-naslovna-2-1024x134fsdg

Udruga Zvončići je nevladina, nestranačka, neprofitna i socijalno-humanitarna
organizacija koja je osnovana sa ciljem promicanja procesa integracije u društvenu
zajednicu, razvitka i unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju,
roditelja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

NEMA PENJANJA
Kad se djeca penju razvijaju snagu, ravnotežu i rade na koordinaciji svojih pokreta. Penjanje razvija mišiće ruku i šake što je važno za razvoj istih. Vještina koja zahtjeva strpljenje, organizaciju i spretnost.

NEMA SKAKANJA
Skakanje aktivira tekućinu u unutarnjem uhu pa tako mozak dobiva informacije gdje se u prostoru nalazi glava. Kada dijete doskoči na podlogu to aktivira mišiće nogu i ruku te zglobove, razvoj koordiniranih pokreta i ravnoteže.

BUDI TIHO
Buka je zapravo korisna za djecu. Ne samo da je često potrebna kako bi umirili svoja osjetila već je i vrlo važna u razvoju djece. Lupanje po zdjelama, sviranje instrumenata ili pjevanje mnogo koristi za vaše dijete u budućnosti.

NE DIRAJ
Dodirom, držanje i premještanjem stvari vaše dijete dobiva dragocjene informacije o svijetu oko sebe. Koliko je ovo teško? Što će se dogoditi ako ga okrenem naopačke? Zašto ima ovako glatku ili grubi površinu?

SJEDNI MIRNO
Kretanje im je potrebno kako bi razvili svoje mišiće, ravnotežu i orijentaciju u prostoru. Kada stvari dodiruju rukama uče mnogo toga o njima načinu na koji iste funkcioniraju. Djeca se moraju kretati!

Skip to content