Projekti

Projekti i programi odobreni u 2019. g.

1. “Od iskre do plamena II”– trogodišnji program (MDOMSP)
Visina potpore: 720.000 kn (240.000,00 po godini)
Trajanje projekta: 01.06.2017. – 31.05.2020. – u tijeku
2. “Iskrice”-
trogodišnji program (Ministarstvo zdravlja)
Visina potpore:195.000,00 kn (65.000,00 kn po godini)
Trajanje projekta:2016.-2019. – završen
3.Rana intervencija
(MDOMSP)
Po uspostavljenoj usluzi-ugovor
Trajanje projekta: od 18.01.2018. – u tijeku
4. ABA –
humanitarna akcija
Prikupljeni iznos 200.000,00 kn
Trajanje : od 2018. g.- u tijeku
5.Fair play na tribinama
(GNK Dinamo)
Visina potpore:30.000,00 kn
Trajanje: od 2019. g. – u tijeku

Neurofeedback

–          Prvi neurofeedback za Karlovačku Županiju – Zaklada Zamah – provođenje do 31.12.2014.g. – iznos od 40.000,00 kn

–          Grad Karlovac – Prvi neurofeedback za Karlovačku županiju – 10.000,00 kn

–          Plesni klub Los Mamberos – za neurofeedback – 10.500,00 kn

–          Županija Karlovačka– za neurofeedback  – 18.000,00 kn

–          HP Hrvatska pošta d.d. – odobrenje za postavljanje 30 donacijskih kasica odnosno u sve poslovnice u Karlovačkoj županiji

Projekti i programi odobreni u 2018. g.

1. Fina motorika –  uz plastelin i igru (Grad Karlovac), iznos od 5.000,00 kuna
2. Fina motorika –  uz plastelin i igru (Karlovačka županija), iznos od 14.000,00 kuna
3. Sklopljen ugovor za pružanje usluga Rane intervencije s Ministarstvom za demografiju, obitelj i socijalnu politiku 18. siječnja 2018. godine 64 usluge tjedno. Uslugu dobivaju djeca starosti do 7. godine temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb prema mjestu stanovanja.

Projekti i programi odobreni u 2017. g.

1. “Od iskre do plamena II” – trogodišnji program (Ministarstvo socijalne politike i mladih)             Visina potpore: 720.000 kn
Trajanje projekte: 01.06.2017. – 31.05.2020. iznos od 720,000,00 kn)
Projektom se financiraju plaće 4 djelatnika koji provode individualnu rehabilitaciju u                                   prostorijama udruge u Karlovcu i Slunju
2. „ISKRE“  (Ministarstvo zdravlja)
Trajanje projekta: 01.10.2016 – 30.11.2017
Kontinuirano provođenje radne terapije za djecu s teškoćama u razvoju 4 dana u tjednu u                         Karlovcu, jedan dan u Slunju. Omogućena veća socijalna uključenost djece sa teškoćama                           u razvoju.
3. Fina motorika –  uz plastelin i igru (Grad Karlovac) – iznos od 5.000,00 kuna
4. Fina motorika –  uz plastelin i igru (Karlovačka županija- ) iznos od 30.000,00 kuna
5. „BUĐENJE“ (Grad Karlovac), iznos 16.000,00 kuna, trajanje: 2017-18,
6. Vježbom do zdravlja (lokalno komunalno poduzeće Zelenilo d.o.o.), iznos od 3.000 kuna
7. Jahanjem do zdravlja (lokalno komunalno poduzeće Inkasator d.o.o.), iznos 3.000 kuna
8. Igrajmo se zajedno (Hostel Selce d.o.o.), iznos od 5.000 kuna
9. Zajedno učimo socijalne vještine (Toplana d.o.o.), iznos 4.167,00 kuna

Projekti i programi odobreni u 2016. g.

1. MZOS– trogodišnji program financiranje osobnih asistenata za školsku djecu- “Sunce na izlasku”- druga godina provedbe projekta- 39.000,00 kn
  2. NZRCDtrogodišnji program institucionalne potpore– treća godina provedbe- 93.562,00 kn
  3. MSPM- trogodišnji program “Od iskre do plamena”– za treću godina provedbe- iznos 300.000,00 kn
  4. Županija Karlovačka“Fina motorika uz plastelin i igru”– 10.000,00 kn
  5. Grad Karlovac“Fina motorika uz plastelin i igru”– 5.000,00 kn
  6. HZZprogram aktivne politike zapošljavanja– javni radovi- iznos 48.679,06 kn
  7. HZZprogram aktivne politike zapošljavanja– javni radovi- iznos 6.129,06 kn
  8. MSPM“Pomoć djeci s teškoćama u razvoju na području Karlovačke županije”– 50.000,00 kn
  9. INA- INDUSTRIJA NAFTE d.d.“Senzorni park“- iznos 25.000,00 kn

Projekti i programi odobreni u 2015. g.

1. NZRCDtrogodišnji program institucionalne potpore – provedba 31.12.2014.- iznos 133.660,00 kn za drugu godinu
  2. MSPM trogodišnji program “Od iskre do plamena” – 300.000,00 kn za drugu godinu provedbe do 31.05.2015. godine (ukupna provedba do 01.06.2014. – 31.05.2017. iznos od 900,000,00 kn) kojim se financira plaće 4 djelatnika a koji provode individualnu rehabilitaciju u prostorijama udruge u Karlovcu i Slunju
  3. HZZpojedinačni javni rad – 50% sufinanciranje – fizioterapeut – 21.219,84 kn – provedba do 19.08.2015.god.- osiguravanje individualne rehabilitacije za djecu s teškoćama u razvoju u Karlovcu i Slunju
  4. HZZpojedinačni javni rad – 50% sufinanciranje – radni terapeut– 23.619,84 kn- provedba do 19.08.2015. god- osiguravanje individualne rehabilitacije za djecu s teškoćama u razvoju u Karlovcu i Slunju
  5. HZZpojedinačni javni rad – 50% sufinanciranje – pomoć u provođenju projekata i koordinator volontera- 23.619,84 kn – provedba do 03.08.2015. godine
  6. MSPMpromicanje i zaštita prava djece i podrška obitelji u 2014. godini– 30.000,00 kn – provedba do 30.10.2015. godine – osiguravanje individualne rehabilitacije za djecu s teškoćama u razvoju u Karlovcu i Slunju
  7. HZZpojedinačni javni rad – 50% sufinanciranje – logoped- 23.619,84 kn- provedba do 16.11.2015. god- osiguravanje individualne rehabilitacije za djecu s teškoćama u razvoju u Karlovcu i Slunju.
  8. MZOStrogodišnji program financiranje osobnih asistenata za školsku djecu- “Sunce na izlasku”- druga godina provedbe projekta- 39.000,00 kn

Projekti i programi odobreni u 2014. g.

1. Grad Karlovacsufinanciranje plaća SIAT terapeuta i psihologa – provedba do 31.12.2014. – 10.000,00 kn

2. Grad Karlovac– klima za Senzorni kabinet – provedba do 31.12. 2014. godine – 6.000,00 kn

3. Grad KarlovacMale pande velikog srca – sportski program – provedba do 31.12.2014.godine – 3.000,00 kn

4. Županija Karlovačkaklima za prostoriju za provođenje Neurofeedback terapije – provedba do 31.12.2014. godine – iznos od 4.000,00 kn

5. NZRCD– trogodišnji program institucionalne potpore – provedba 31.12.2014.- iznos 133.660,00 kn za prvu godinu ,

6. MSPMtrogodišnji program “Od iskre do plamena” – 300.000,00 kn za prvu godinu provedbe do 31.05.2015. godine (ukupna provedba do 01.06.2014. – 31.05.2017. iznos od 900,000,00 kn)

7. HZZ – pojedinačni javni rad – 50% sufinanciranje – fizioterapeut – 21.219,84 kn – provedba do 19.08.2015.god.

8. HZZ – pojedinačni javni rad – 50% sufinanciranje – radni terapeut– 23.619,84 kn- provedba do 19.08.2015. god

9. HZZ – pojedinačni javni rad – 50% sufinanciranje – pomoć u provođenju projekata i koordinator volontera– 23.619,84 kn – provedba do 03.08.2015. godine

10. LIDLprojekt za opremanje Senzornog kabineta policama za didaktičku opremu – 5.000,00 kn

11. MSPMpromicanje i zaštita prava djece i podrška obitelji u 2014. godini– 30.000,00 kn – provedba do 30.10.2015. godine

12. HZZ – pojedinačni javni rad – 50% sufinanciranje – logoped– 23.619,84 kn- provedba do 16.11.2015. god

13. MZOS–  “Sunce na izlasku III“- prva godina provođenja projekta  – financiranje osobnih asistenata za školsku djecu – 39.000,00 kn

14. MVEP Hrv-Slov-BiH- prekogranična suradnja u razmjeni znanja za dobrobit djece s teškoćama– provođenje do 30.06.2014. god.- 20.000,00 kn

Projekti odobreni u 2013. g

Ministarstvo socijalne politike i mladih– “Sunce na izlasku II” – 246.750,00 kn
Rezultati: aktivno i izravno uključivanje djece s teškoćama u redovnee vrtiće (13 djece) i škole (3 djece) na području Karlovačke županije

Ministarstvo zdravlja-Ruka pomoći roditeljima djece s teškoćama u razvoju-25.000,00 kn
Rezultati: psihološka pomoć roditeljima djece s teškoćama i braći i sestrama

Županija Karlovačka – oprema za senzorni kabinet i didaktički materijal
ukupni iznos od 11.000,00 kuna

Županija Karlovačka – oprema za senzorni kabinet i didaktički materijal
ukupni iznos od
 3.500,00 kuna

Županija Karlovačka – za montažu centralnog grijanja iznos od 5.000,00 kuna

Grad Karlovac – oprema za senzorni kabinet
ukupni iznos od 10.000,00 kuna

Grad Karlovac -„Male pande velikoga srca“ za sportski program u teakwondo klubu Banija za djecu s teškoćama u razvoju-
ukupni iznos od 3.000,00 kuna

Županija Karlovačka – natječaj za udruge
1. Video oprema za praćenje rehabilitacije u senzornom kabinetu,
2. Tiskanje letaka u svrhu informiranja javnosti o djelovanju udruge kroz pružanje usluga,
Za oba projekta ukupni iznos od 3.500,00 kuna

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Mjera financiranja zapošljavanja u javnom radu Projekt Javni radovi odobren od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od43.700,76 kn za  bruto plaće u 100% iznosu za 2 osobe u trajanju od 6 mjeseci.

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Mjera financiranja zapošljavanja u javnom radu – Pojedinačni projekt Javni radovi odobren od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 43.700,76 kn za  bruto plaće u 100% iznosu za 1 osobu u trajanju od 12 mjeseci – psiholog.

Hrvatski zavod za zapošljavanje –
Mjera financiranja zapošljavanja u javnom radu – stručno usavršavanje mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u za 1 osobu u trajanju od 12 mjeseci – pomoć u učenju -43.700,76 kn

Hrvatski zavod za zapošljavanje– Pojedinačni projekt Javni radovi putem kojeg je financirano zapošljavanje za jednu osobu u trajanju od 6 mjeseci – 23.700,76 kn

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva– Pilot- program uvođenja sustavne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruga osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u 2013. godini- 99.960,00 kn

Županija Karlovačka-za ugradnju kotla za centralno- 5.000,00 kn

-Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta – Sunce na izlasku III- financiranje osobnih asistenata za školsku djecu – 26.000,00 kn

Opremanje Senzornog kabineta– sredstva skupljena donacijama

Projekti odobreni u 2012. g.

Grad Karlovac
Natječaj za udruge – “Sunčeva iskrica u djetetovu oku” -Unapređenje kvalitete života i zaštita zdravlja -iznos od 2.000,00 kn

Grad Karlovac
Prijatelj djece – Zdravlje i kvaliteta života djece, iznos od 10.000,00 kn

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Mjera financiranja zapošljavanja u javnom radu Projekt Javni radovi odobren od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 41.963,16 kn za  bruto plaće u 100% iznosu za 3 osobe u trajanju od 4 mjeseca.

– HRT
Projekt “Uz nas niste sami” u iznosu od 367.260,00 kn
opširnije…

Županija Karlovačka
Oprema za senzorni kabinet – iznos 4.000,00 kuna

Ministarstvo socijalne politike i mladih
“Sunce na izlasku II” – Aktivno i izravno uključivanje predškolske  djece s posebnim potrebama u redovne vrtiće i škole u
cilju osamostaljivanja i podizanja kvalitete života djece te  svijesti zajednice o važnosti inkluzije u iznosu od 246.750,00 kn  u trajanju do 30. lipnja 2013. godine
opširnije…

Ministarstvo zdravlja
Ruka pomoći roditeljima djece s teškoćama u razvoju u iznosu od 25.000,00 kn

Projekti odobreni u 2011. g.

Grad Slunj
Pomoć obitelji – sudjelovanje u putnim troškovima za prijevoz djeteta u vrtić iz Slunja u Karlovac  – 2.000,00 kn

Županija Karlovačka
“Dobivanje asistenta za djecu sa poteškoćama u razvoju na području Karlovačke županije“  – 2.500,00 kn

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti
„Sunce na izlasku“ – Aktivno i izravno uključivanje predškolske  djece s posebnim potrebama u redovne vrtiće i škole u cilju osamostaljivanja i podizanja kvalitete života djece te  svijesti zajednice o važnosti inkluzije u iznosu od 136.420,00 kn  u trajanju do 30. lipnja 2012. godine

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Mjera financiranja zapošljavanja u javnom radu Projekt Javni radovi odobren od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 19.804,92 kn za  bruto plaće u 100% iznosu za 2 osobe u trajanju od 3 mjeseca.

HT
„Vaša pošta za dobra djela 2012“