Udruga Zvončići je nevladina, nestranačka, neprofitna i socijalno-humanitarna
organizacija koja je osnovana sa ciljem promicanja procesa integracije u društvenu
zajednicu, razvitka i unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju,
roditelja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Poštovani, molimo Vas da proširite informaciju kako bi došla do što većeg broja djece s teškoćama u razvoju kojoj je ovaj kamp namijenjen. Hrvatski savez za rijetke bolesti organizira ljetne edukacijsko rehabilitacijske kampove pod nazivom „Moje mjesto pod suncem“, s ciljem povećanja socijalne uključenosti i osnaživanja djece koja boluju od rijetkih bolesti i djece s teškoćama u razvoju. Kampovi se provode u online okruženju kako bi svako dijete imalo jednaku mogućnost pristupa sadržajima i aktivnosti, a program je osmišljen u suradnji s Labaratorijem zabave- udrugom za promicanje kulture pripovijedanja čiji je slogan ‘ zabava na pametan način’. Kampovi će se održavati u dva termina, od ponedjeljka do petka od 10 do 12 sati.

1. termin kampa: 21.-25. lipnja 2021.

2 .termin kampa: 28. lipnja – 2. Srpnja 2021.

U kampu su za djecu isplanirane raznovrsne kreativne i edukativne aktivnosti kroz igru, druženje, socijalno uključivanje i aktivno sudjelovanje u životu i inicijativama lokalne zajednice, uz dugoročnu održivost aktivnosti i nakon završetka provedbe kampa. Za svako dijete osigurani su kvalitetni personalizirani materijali i pribor za sudjelovanje u aktivnostima poput LabZab box-a koji stiže na kućnu adresu i e-book-a s uputama i kreativnim igrama.

U zanimljivom dječjem programu može se pronaći po nešto za svakoga, a na kraju Kampa pripremamo jedno posebno iznenađenje – samo za ovu prigodu, osmislili smo, režirali i proizveli jedinstveni animirani filmić čija će premjera ujedno biti zadnja aktivnost Kampa.

Želja nam je omogućiti djeci da na zabavan, siguran i edukativan način stječu nova znanja i vještine, upoznaju nove prijatelje i razvijaju pozitivne vrijednosti i samopouzdanje!

Prijave primamo do 4.6.2021.

Program Kampova namijenjen je djeci s rijetkim bolestima i svoj djeci s teškoćama u razvoju, u dobi od 6 do 15 godina ili više ukoliko im je zanimljivo, a za sve informacije i prijave možete nam se javiti na navedene kontakte.

Kontakt za prijave:
Srđana Šimac; 0914443039 ; srdjana.hsrb@gmail.com

Ivana Hrastar, mag.soc.rada
Hrvatski savez za rijetke bolesti
Ivanićgradska 38
RH-10000 Zagreb
Tel. +385 1 2441 393
Faks +385 1 5534 905


Skip to content